POMAGALI SO NAM:

GROŠELJ ALEN, s.p.,

Logo 2012

Avtoslalom, ki  je bil že drugi po vrsti, je predstavljal prijetno popestritev dogajanj na področju avtomobilistične in motoristične djavnosti v Zasavju. Toplo junijsko sonce, konec šole in lepo vreme je poskrbelo, da se je veliko družin preselilo v dopustniške kraje. Vse to je delno vplivalo na število tekmovalcev, ki so se na to lepo junijsko nedeljo zbrali pred ETI d.d. in se  preizkusili v tehniki vožnje v garaže in slalomu med stožci. Kljub temu, da je bilo temovalcev le okoli 20, so prikazali res lepe vožnje in spretnosti upravljanja z avtomobilom in motorjem.
Tekmovanje motoristov v spretnostni vožnji med stožci, klasični preizkušnji v vožnji osmice je bilo med najzanimivejšim če seveda odštejemo adrenalinske vožnje v krogu in smodenje gum tekmovalcev v avtoslalomu. V nadaljevanju so predstavljeni dosežena mesta v posamezni kategoriji ter najboljši v seštevki voženj. Prejemnik prehodnega pokala pa je že drug leto zapored Luka Kropivšek z Mini Morisom.

1. kategorija 2. kategorija 3. kategorija

Gorazd Razpotnik, Luka Kropivšek in Andraž Magdič

Andraž Magdič

POLICIJSKA POSTAJA ZAGORJE OB SAVI

Na prireditvi so se predstavili tudi predstavniki Policijske postaje Zagorje ob Savi (Kovačič, Radonič in Benc), ki so zbrane povabili da se preizkusijo na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Poleg navedenega smo si lahko ogledali alkotest (mnogi ga poznajo pod vzdevkom "pojoča travica"), kriminalistični komplet za oglede kaznivih dejanj, več vrst sredstev za prisilno ustavljanje vozil ter opremo ki se uporablja ob nemirih za nadzor množic.

ŠMD SPITFIRE

Med preizkušnjami sta nam Robert in Zala iz Športnega modelarskega društva SpitFire demonstrirala letenje z letalskimi  ter vožnjo z avtomobilskimi modeli. Zahvaljujemo se obema, saj sta nam tako kot lansko leto tudi letos demonstrirala prvine akrobatskega in 3D letenja, predstavljeni avtomobilski modeli pa glede na velikost in okretnost vedno vzbujajo veliko pozornosti.

Foto:

Za fotografije na spletni strani se zahvaljujemo Foto društvu Goga (http://www.fd-goga.si), posnel pa jih je Bruno Urbanija.

Zgoraj sodniška klop, spodaj pa lepa fotografija motorja Harley-Davidson (Karli Kropivšek), ki je

kljub dimenzijam odlično opravil s slalomsko progo.