POMAGALI STE NAM:

Najbolši motoristi
Najboljša v ženski  kategoriji

Foto:

Za fotografije na spletni strani se zahvaljujemo Blažu Klopčiču iz MK AMD Izlake. Več fotografij najdete na Facebook naslovu MK AMD Izlake.

Avto - moto slalom Izlake 2013

Tretji avto moto slalom je z rezultati premešal štene na vrhu prejemnikov prehodega pokala. Dosedanji dvakratni zmagovalec Luka Kropivšek je imel dobre možnosti, da pokal preide v njegovo trajno last, vendar se letos avto slaloma ni udeležil.

Sončno jutro je bil najboljši uvod v prireditev, ki je potekala na parkirišču ETI d.d. na Izlakah.  Prijave tekmovalcev v treh kategorijah (moška in ženska kategorija avtomobilistov brez omejitev ter enotna motoristična kategorija) so se zaključile ob 10. uri. Sledil je ogled in predstavitev proge in prva vožnja avtomobilistov. Proga je bila podobna lanskoletni. Ne preveč zaprta, da bi bilo veliko napak in ne preveč odprta, da bi se razvila prevelika hirost. In ko se je začelo zares, so leteli stožci in sekunde, videli pa smo kar nekaj zanimivih in atraktivnih voženj.

Nadaljevali so motoristi, ki so po ogledu proge opravili obe uradni vožnji, v katerih je že drugo leto zapored nepremagljiv Magdič Andraž. Drugi je bil Miloš Rozman, tretji Jaro Kremser na nehvaležnem četrtem mestu pa je pristal Borut Bernot, ki je skrbel   tudi za ozvočenje prireditve.

Rahla nervoza pred štartom druge avtomobilistične preizkušnje se je razblinila takoj po štartu. Večina je progo prevozila brez posebnih napak, najbolje pa se je odrezal Miloš Rozman, ki je drugouvrščenega Gorazda Razpotnika prehitel zgolj za 65 stotink sekunde, tretji Gregor Cukjati pa je zaostal že za več kot 11 sekund. Majhna razlika med Milošom in Gorazdom nam pokaže kako dobra in spretna tekmovalca sta. In roko na srce, glede na drobceno razliko, bi si z malo (ne)sreče lahko  mesti tudi zamenjala. Počakajmo na naslednje leto.

Edina ženska predstavnica in prejemnica pokala za 1. mesto v ženski kategoriji je Romana Matjaž, ki je s prvo in drugo progo opravila suvereno in to kljub temu, da je vozila najdaljši avto na letošnjem slalomu.

Med odmori smo uživali v demonstracijskih vožnjah modelov avtomobilov in letal, ki sta jih prikazala Robert Leskovar in Zala, oba iz Športnega modelarskega društva SpitFire. Videli smo vse prvine športnega akrobatskega letenja in vožnje avtomobilskih modelov. Upravljanje modelov letal in avtomobilov zahteva zvrhano mero znanja in spretnosti, kar pa Robert kot tudi Zala imata.

Idejni in organizacijski vodja avto moto slaloma je Jaro Kremser. Za varnost na prireditvi so skrbeli člani Pon Do Kwan društva Izlake pod vodstvom Srečka Rozmana, ki so skrbeli tudi za evidentiranje napak med izvedbo spretnostnih voženj. Posebna zahvala gre našemu častnemu članu gospodarski družbi ETI d.d., ki nam je dovolila uporabo parkirišče ter Gasilskemu društvu Izlake, ki je pomagalo pri izvedbi prireditve. Nagrade za 1 in 2 mesto v kategorijah je prispevalo Gostišče pri Vidrgarju, za tretje mesto pa Pizzerija Čebelica iz Izlak.
Razpredelnica uvrstitev v posameznih kategorijah:

1. kategorija
2. kategorija
3. kategorija
 1. Rozman Miloš
 2. Razpotnik Gorazd
 3. Cukjati Gregor
 4. Kropivšek Aljaž
 5. Turk Luka
 6. Kremser Jaro
 7. Rozman Srečko
 8. Leskovar Robert
 9. Steklasa Bogo
10. Kropivšek Andrej
11. Klančišar Blaž

1. Matjaž Romana

1. Magdič Andraž
2. Rozman Miloš
3. Kremser Jaro
4. Bernot Borut

In na koncu v spomin na AMS Izlake 2013 še gasilska slika

Lep pozdrav iz Izlak in srečno vožnjo vam želimo člani in članice AMD Izlake ter MK AMD Izlake

Prehodni pokal je osvojil Miloš Rozman

Prehodni pokal avto moto slaloma "Izlake 2013" je osvojil Miloš Rozman.

Zmagovalni avto znamke Opel Joy
drugouvrščen C1