POMAGALI STE NAM:

Gostišče pri Vidrgarju, za tretje mesto pa Pizzeria Čebelica
iz Izlak.

Foto:

Fotografije je prispeval Bronislav Urbanija, funkcionar AMD Izlake ter član Foto društva Goga. Vse fotografije so avtorsko delo in jih razen za osebno uporabo, brez dovoljenja avtorja, v druge namene ni dovoljeno uporabljati.

Avto moto slalom Izlake 2014

Galerija slik

Nedeljsko jutro 1. junija 2014 je obetalo lep sončen dan in organizatorji 4. tradicionalnega Avto moto slaloma na Izlakah smo samo tako, zaradi  lepšega, med opremo dali še dežnike. In glej ga zlomka, ko je bila postavljena proga avtoslaloma, se je nebo odločilo, da nas zmoči. Vendar vse to ni zmotilo 12 tekmovalcev avto in 3 tekmovalce moto slaloma, ki so zbrali dovolj poguma, da se pomerijo v vozniških spretnostih. Avtomobilisti so bili razdeljeni na enotno moško in žensko kategorijo, tretja pa je bila enotna motociklistična kategorija. Za začetek so avtomobilisti opravili ogled proge ter nato prvo neuradno vožnjo in se tako seznanili s pastmi, ki so jih čakale na malce več kot minuto trajajoči preizkušnji. Že prve vožnje so pokazale, da bodo bolj kot čas vožnje, na uvrstitev vplivale napake, ki jih bodo tekmovalci naredili na progi. V moški kategoriji se je na progi najbolje odrezal Miloš Rozman, ki je blestel tako v prvi, kot tudi drugi vožnji. Za »ovratnik« sta mu ves čas dihala Marko Arh in Aljaž Kropivšek. Na koncu pa je Miloš zbral lepo prednost pred zasledovalci in s skupnim časom 2 minuti 28 sekund in 22 stotink ubranil naslov najboljšega iz leta 2013.
V ženski kategoriji sta tekmovali Romana Matjaž in Andreja Klančar. Vešče vrtenje volana, za skoraj polovico krajši C1  ter manjše število napak na progi, je Andreji Klančar pripeljalo 1 mesto. Romana Matjaž je tudi letos tekmovala s karavansko izvedbo Mercedeza, zato ji kljub dobri vožnji in veliko tehničnega znanja, ni uspelo obraniti lanskega prvega mesta. Seveda sta bili obe na kancu z doseženim več kot zadovoljni. Mimogrede pa lahko zapišemo, da se končni rezultat prvouvrščene Andreje zelo pribljiža najboljšim trem v moški konkurenci.
Najboljši trije v posamezni kategoriji so prejeli pokal, najboljši v skupnem seštevku pa je za eno leto lastnik prehodnega pokala. Letos ga je že drugič zaporedoma osvojil Miloš Rozman in se tako izenačil z zmagovalcem avto moto slaloma leta 2011 in 2012 Lukom Kropivškom. V kolikor Milošu tudi v tretje uspe zmagati, bo postal prvi lastnik prehodnega pokala avto moto slaloma na Izlakah, ki ga je prejel v trajno last.
Tekmovalna komisija se je zaradi mokre proge odločila, da najprej izvede obe avtomobilistični vožnji in nato tekmovanje motoristov. In res se je vreme okoli poldneva razvedrilo, posijalo je sonce in prva vožnja motoristov se je lahko pričela. Vsi trije tekmovalci so šli previdno na progo, saj je motor enosledno vozilo in vsako pretiravanje v zavoju se skoraj po pravilu konča na tleh.  To smo v preteklih letih videli že na suhi progi, tako da previdnost ni bila odveč. V obeh vožnjah je bil najhitrejši Miloš Rozman, na drugem mestu je bil Žiga Klančar in na tretjem Leopold Mohorič, enaka pa je bila tudi končna razvrstitev.

Nagrade za najboljše tri v posameznih kategorijah sta prispevala Gostišče s prenočišči pri Vidrgarju ter Pizzerija Čebelica. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pomagali pri izvedbi prireditve, vsem tekmovalcem in najboljšim med njimi pa še enkrat čestitamo za dosežene rezultate.

Končni rezultati uvrstitev po kategorijah:
   Enotni moški razred       Enotni ženski razred      Motoristi
  1.
Miloš Rozman  1.
Andreja Klančar  1. Miloš Rozman
  2. Marko Arh  2. Romana Matjaž  2. Žiga Klančar
  3. Aljaž Kropivšek

3. Leopold Mohorič
  4. David Grošelj

5. Žiga Klančar

6. Luka Turk

7. Robert Leskovar

8. Andrej Kropivšek

9. Anton Lavrač

10.
Tomaž Klančar

Pon Do Kwan Izlake
Starosta in hkrati ustanovitelj društva Srečko Rozman je bil zadolžen za varovanje prireditve ter opravljal naloge časomerilca, člani društva pa so opravljali sodniške naloge ter vestno beležili vse podrte stožce ter nepravilo izpeljane vožnje in garaže. Glede na to, da Pon Do Kwan društvo Izlake  letos poleti praznuje okroglo, 20. obletnico delovanja, jim iskreno čestitamo, hkrati pa se jim zahvaljujemo za vso pomoč , ki so nam letos in v preteklih letih nudili pri organizaciji in izvedbi prireditev namenjenim tako šolarjem na poti v šolo kot tekmovalcem na naših prireditvah.
Športno modelarsko društvo SpitFire
Robert Leskovar je na letošno prireditev prinesel nov model letala, namenjenega dvoranskemu tekmovanju in med odmori gledalcem pokazal veščine akrobatskega letenja. Letošnja predstavitev je bila glede na lansko leto še malce dopolnjena, saj so se vsi,  ki so to želeli, lahko preizkusili v vožnji radijsko vodenih  modelov avtomobilov.  Robertu najlepša hvala za predstavitve.
Foto društvo Goga
Za vse slikovno gradivo prireditve se zahvaljujemo našemu članu in funkcionarju Bronislavu Urbanija, ki je hkrati član uveljavljenega Fotografskega društva Goga. Slike so njegovo avtorsko delo in prosimo vas, da to upoštevate.
Policijska postaja Zagorje ob Savi
Zahvaljujemo se tudi  Policijski postaji Zagorje, ki nam je tako kot v preteklih letih, tudi letos pomagala pri predstavitvi dejavnosti. Letos zaradi vremena ni bila razstavljena oprema ki jo uporabljajo pri svojem delu, je pa njen predstavnik g. Radonjič vse prisotne seznanil s splošnimi napotki za varnost udeležencev v prometu.

In na koncu v spomin na AMS Izlake 2014 še gasilska slika

Skupinska fotografijaGalerija slik

Lep pozdrav iz Izlak in srečno vožnjo vam želimo člani in članice AMD Izlake

Prehodni pokal je osvojil Miloš Rozman

Prehodni pokal avto moto slaloma "Izlake 2014" je osvojil Miloš Rozman.