Odsevni paketki za bodoče prvošolce na Mlinšah in Izlakah

Odsevni paketki za bodoče prvošolce na Mlinšah in Izlakah 2024-09-26T14:32:00+02:00 Odsevni paketki za bodoče prvošolce na Mlinšah in Izlakah

V torek 22. oktobra bomo bodočim prvošolcem razdelili odsevne paketke. Paketek vključuje vse, kar potrebujete za boljšo vidnost  in s tem povezano varnostjo na vsakem izletu, sprehodu, teku, na skiroju ali kolesu. 

Jeseni se noč podaljša, dnevi so pogosto megleni, oblačni in deževni in takrat je pomembno, da vas ostali udeleženci v prometu pravočasno vidijo.  Še posebej pomembno je, da v mraku in ponoči nosite svetla oblačila z uporabo odsevnih elementov. Slednjih je vedno več na trgu, pridružuje pa se jim tudi AMZS, ki je oblikovala odsevni paketek. V paketku najdemo led trak, odsevno rutico, odsevni nahrbtnik,  odsevni obesek, odsevne vezalke in seveda nepogrešljive tatuje s superjunaki Anjo, Markom in Zdravkom. 

Tako kot v preteklosti, bo naše društvo, skupaj z AMZS, tudi letos razdelilo odsevne paketke bodočim prvošolcem na Izlakah in Mlinšah. Seveda bo na razdelitvi prisotna superjunakinja AMZS Anja, ki pozna in spoštuje prometne predpise in je vzornik mladih šolarjev.  Gre za nadaljevanje akcije "Še 365 dni", s katero smo se zavezali, da bomo skozi celo leto skrbeli za otroke in šolarje v prometu.