Silhueta Marka je končala v travi

Silhueta Marka je končala v travi 2024-09-22T21:17:00+02:00 Silhueta Marka je končala v travi

Lansko leto so poškodovali silhueto Marka, letos v potok vrgli Anjo in ta konec tedna čez cesto odvrgli že lani poškodovanega Marka

Vsako leto se trudimo, da z različnimi akcijami in lastnimi aktivnostmi zagotovimo varne poti za šolarje. Pred začetkom šole povabimo maskoti AMZS, da opozarjata udeležence v prometu o ponovnem začetku šole in s tem povečanim številom šolarjev na šolskih poteh. Akcija se imenuje "Še 365 dni" kar pomeni, da naša skrb za varnost šolarjev ni omejena na prve šplske dni temveč, da moramo na šolarje paziti vse dni v letu.

Ko se maskoti AMZS vrneta v Ljubljano njuno poslanstvo nadaljujeta silhueti superjunakov AMZS  Anje in Marka. Postavimo jih ob cesti, v upanju, da bosta opravila preventivno delo in opozorila voznike na večjo previdnost, saj prihajajo  v območju, kjer je večje število šolarjev, so šolske poti, avtobusna postajališča in prohodi za pešce. 

Ker pa nekaterim to ni po godu, se znesejo nad silhuetami. Lansko leto so vandali poškodovali Marka na Mlinšah. Nekako smo ga pokrpali in postavili nazaj. Letos je Anja, ki je bila postavljena blizu Spin centra na Izlakah,  končala v potoku. In zadnji od vandalskih dejanj se je zopet zgodil na Mlinšah, kjer je nekdo silhueto Marka poškodoval ter odvrgel čez cesto na travnik. Saj dogodke prijavimo Policiji, vendar to ni naš namen.

Želimo le, da silhuete stojijo ob cesti in opozarjajo voznike, da naj pazijo na šolarje. V kolikor ima kdo kakšne zadržke za postavitev silhuet na Izlakah, Mlinšah in Vidrgi naj nam to sporoči. Prisluhnili mu bomo in skupaj bomo našli rešitev, ki bo ustrezala njim in bo zagotavljala primerno ali celo boljšo prometno varnost vseh udeležencev v prometu.